• DE ATHOS-PIZZABAKKERS ZIJN DE BESTE VRIENDEN VAN DE 'SPHINX' BAM-BOUWVAKKERS
  • DE ATHOS-PIZZABAKKERS ZIJN DE BESTE VRIENDEN VAN DE 'SPHINX' BAM-BOUWVAKKERS
  • DE ATHOS-PIZZABAKKERS ZIJN DE BESTE VRIENDEN VAN DE 'SPHINX' BAM-BOUWVAKKERS

DE ATHOS-PIZZABAKKERS ZIJN DE BESTE VRIENDEN VAN DE 'SPHINX' BAM-BOUWVAKKERS

Eenmaal per maand verzorgt Athos Eet een lekkere, eerlijke, huisgemaakte lunch in opdracht van bouworganisatie BAM.

Het bouwbedrijf is de uitvoerder van de bouwwerkzaamheden aan het Eiffelgebouw aan de Boschstraat. Ongeveer 200 mannen en vrouwen zijn daar hard in de weer om onder meer de voormalige Sphinxfabriek om te toveren tot het Student Hotel Maastricht. Voor de sociaal-maatschappelijke broedplek Athos Eet Drink en Doet een ideale plek om aan te tonen wat hun medewerkers in hun mars hebben.

Gisteren - vrijdag 2 juni - werd het een extra feestelijke aangelegenheid. Geen bammetjes voor de Bammers maar rond het middaguur - dat ook nog eens onder heerlijke Italiaanse weersomstandigheden - was het tijd voor pizza's. Student Hotel Maastricht en BAM hadden de handen in een geslagen en Athos gevraagd om extra uit te pakken.

Athos projectleider Paula Pfeifer: "Natuurlijk kan dan Kaboom Pizza niet ontbreken. Dit bedrijf maakt niet alleen voortreffelijke pizza's; het heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Zij stellen ons regelmatig in de gelegenheid om onze mensen mee te helpen en het vak te leren."

Stefan Bos, omgevingsmanager bij BAM en in die hoedanigheid dagelijks betrokken bij het Eiffelproject: "Door het aanbieden van deze lunch, tonen we onze waardering voor alle bouwplaatsmedewerkers, die onder hoge tijdsdruk deze immense klus klaren. Tegelijkertijd kunnen we door Athos en vandaag ook Caracola* in te zetten, sociale ondernemers een podium geven en een kleine bijdrage leveren aan een van de doelen die zij hebben: mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een kans bieden."

Paula Pfeifer, vrijdagmiddag hard meewerkend om alle bouwvakkers in een kort tijdbestek te kunnen trakteren op de Italiaanse specialiteit is duidelijk in haar nopjes over deze samen werking: "Catering verzorgen voor een bedrijf als BAM - dat ook nog eens bij zo een groot project - is voor Athos een geweldige kans. Het biedt de gelegenheid om onze mensen op een plek te komen waar ze normaliter niet of nauwelijks vertoeven. Hun zintuigen worden geprikkeld en dat zorgt voor positieve impulsen. Zeker bij zo een prachtig en prestigieus Sphinproject. Iedereen in Maastricht heeft het er over. Die van Athos nu ook. Zij dragen op deze manier ook hun steentje bij het voormalige industriële hard van de stad een nieuwe identiteit te geven. En uiteraard maken ze goede sier bij de bouwvakkers van BAM. En spannend is het voor de Athossers ook. Dat is ook onze insteek. Niet altijd werken in de veilige vertrouwde omgeving aan de Athoslaan. Wat is dan mooier dan pizza's bakken op deze momenteel belangrijkste bouwplaats van de stad."